Boomse  10 - 6 Floriant

 

Floriant, waarvan de eerste ploeg net zaalkampioen is geworden, is op papier een haalbare kaart waarbij we zonder al te veel problemen de punten moeten thuishouden. Opvallend was wel dat de ploeg een stuk jonger leek dan vorige wedstrijd dus we wisten niet goed wat te verwachten. Bovendien kwamen we opnieuw met een ongezien opstelling op het veld en dat is toch weer even zoeken. Dat straalt zich dan ook af op de eerste helft, waar we maar traag uit de startblokken kwamen. Gelukkig hadden we twee personen aan het kanon, Luk & Eva, die samen goed waren voor 8 van de tien doelpunten aan Boomse kant.

 

De eerste van Eva was er trouwens eentje uit het tactisch boekje van coach Tony. We hadden namelijk afgesproken om “oefening 1” te spelen… of was het nu toch “oefening 2”? Bleek dat ondanks de miscommunicatie de oefening toch succesvol was, met mooie afwerking van Eva kort achter de paal. Met best wel wat tegenslag en een aantal te gemakkelijke tegengoals gaan we met een 5-4 de rust in.

 

Het vertrouwen zat wel goed, we wisten dat als we onze kansen afwerkten (vak van Eva) en we de bal vlotter rond lieten gaan (vak van Saartje) dat we naar een gemakkelijke zege zouden gaan. Dat vermoeden werd alleen maar bevestigd toen we bij 8-5 een driepuntenkloof konden slaan. Floriant slaagt er dan nog maar in om 1 goaltje te maken terwijl Luk en Casper het eindresultaat, 10-6 vast legden. Vlak voor het einde valt Delphine jammer genoeg nog uit met een verstuikte (?) enkel. Spoedig herstel, Delphine! Gelukkig hadden we met de twee dochters van Tony uitzonderlijk nog twee troeven op de bank zitten waarvoor dank!

 

Opvallend en leuk om te zien is dat de groep in mijn ogen toch best wel een hechte groep begint te worden, niet alleen op het veld maar ook naast het veld! Dat was onder andere ook te zien aan de Spelers/supporters die er waren o ons aan te moedigen!

 

Het is na deze match ook gedaan in de zaal (op nog enkele trainingen na) en we kijken dus al volop uit naar het veldseizoen. Hopelijk met stralend weer 😊

 

Scoreverloop:

1-2 Luk

2-3 Eva uit het boekje van Tony

3-4 Luk

4-4 Luk

5-4 Eva stip

Rust

6-5 Luk

7-5 Delphine schot

8-5 Eva

9-6 Korte kans Luk

10-6 Casper stip

Einde


Onze voorzitter is zijn pen gekropen en heeft volgende nieuwsbrief voor ons geschreven:


28/11: Boechout/Vremde  7- 12 Boomse

 

We waren erop gebrand om de eerste winst van het zaalseizoen te gaan halen bij Boechout. Op het veld enkele weken geleden werd het nog een gelijkspel maar we waren niet van plan om dat een tweede keer te laten gebeuren.

Voor deze wedstrijd had Boechout wél voldoende dames kunnen optrommelen waardoor er gewoon 4 dames en 4 heren konden aantreden. Overigens een pluim voor de gelegenheidsscheidsrechter van Boechout die fair en goed deze wedstrijd wist te leiden.

We komen wel maar mondjesmaat uit de startblokken en kijken in de eerste helft tegen een 2-0 en 4-2 achterstand aan. Rusten doen we uiteindelijk met een 4-3. Opvallend is dat we eenvoudig tot kansen komen maar deze niet afmaken. Bij de tegenstander is het afwerkingspercentage hoger, ondanks het minder vlotte spel aan hun zijde.

Na de rust komen we nog even twee doelpunten achter maar dan slaat eindelijk de turbo aan en komen we via Eli op een 7-8. Een goal door Danny omschreven als een ‘trage inloper’. Eens kijken bij de terugkeer van Danny of het nog trager kan 😊. Boechout kan op dat moment ook niet meer op hun afwerking rekenen en scoort bijgevolg niet meer, waar onze eindsprint ons uiteindelijk tot de 7-12 eindstand brengt.

Scouting: met 6 op 36 schoten en 1 op 15 korte kansen scoren we toch wel ondermaats. Als we dit percentage naar boven weten te trekken zouden we misschien al aan kloof kunnen slaan tegen de rust wanneer we aantreden tegen ploegen van dit kaliber. Positief was wel dat 5 van de 7 inlopers binnenvielen! Vooral de dames krijgen frequent inlopers en werken ze dus ook goed af.

 

Scoreverloop:

1-0

2-0

2-1 Korte kans Amber

3-2

4-2

4-3 Schot Sasja

Rust

5-3

5-4 Schot Tony

5-5 Inloper Casper

5-6 Schot Eva

6-6

7-6

7-7 Schot Tony

7-8 Trage inloper Eli

7-9 Inloper Casper

7-10 Schot Tony

7-11 Schot Amber

7-12 Inloper Saartje

Einde


21/11: Boomse 9 - 11  Anderlecht

 

De tweede zaalwedstrijd van deze competitie was afgelopen week nog een vraagteken! Gelukkig besliste de overheid om indoor sportcompetities nog te laten plaatsvinden, mits verstrengde maatregelen. Met groot enthousiasme maar toch ook wat vraagtekens werd er opgewarmd. Het was ‘maar’ tegen Anderlecht, de ploeg van wie we op het veld nog makkelijk wonnen MAAR ze hadden afgelopen weekend wel stevig gewonnen van ATBS en traden met nieuwe gezichten aan! We waren dus verwittigd.

 

De wedstrijd komt qua scorend vermogen maar traag op gang en dat is ook te zien in de ruststand, 2-4. In het vak van Annemie stoten we op een erg sterke en grote, mij onbekende dame. Dat maakt het moeilijk om tot korte kansen te komen tijdens de aanvallen. Anderzijds verdient Annemie een dikke pluim want ze heeft deze dame meer dan behoorlijk onder haar duim gehouden. In het andere vak is het dan weer de afwerking die sputtert. De heren kunnen vlot steun en rebound zetten voor de dames, maar die vergeten te scoren. Ook de heren krijgen in dit vak hun kansjes maar scoren ondermaats.

 

De tweede helft kende gelukkig meer doelpunten. En wanneer Laura de 3-6 vanop de stip binnen legt beginnen we vlotter mee te scoren met Anderlecht, zelfs wanneer ze een basket-korfballer inbrengen die duidelijk raak weet te schieten. Dit resulteert dan ook in een zinderend slot, waarbij we op enkele minuten van 5 goals achterstand naderen tot op één luttel doelpuntje met nog zo’n twee en een halve minuut te spelen. Helaas neemt de coach van Anderlecht de enige juiste beslissing… een time-out om de hoofden even terug tot rust te krijgen. Vanaf dit moment speelt Anderlecht het slim uit en legt niet meer echt aan, waardoor de klok onze grootste tegenstander wordt. Tot overmaat van ramp scoort Anderlecht nog een finaal doelpunt en komt de 9-11 eindstand op het bord.

 

Met de vechtlust die we stuk voor stuk getoond hebben gaan we zeker nog ploegen over de knie krijgen!

Volgende wedstrijd op Boechout dan maar de eerste punten in dit zaalseizoen pakken?

 

Scoreverloop:

0-1

1-1         Inloper Saartje

1-2

1-3

1-4

2-4         Schot Casper

Rust

2-5

2-6

3-6         Penalty Laura

3-7

3-8

4-8         Schotje Kris

4-9

5-9         Saartje onder de korf

5-10

6-10       Schot Tony

7-10       Casper onder de korf

8-10       Schot Casper

9-10       Schot Tony

9-11

 


Boomse KC in "Het Blad van Boom"

Het voorbije weekend begon niet alleen het nieuwe korfbalseizoen maar het was ook feest in Boom. De voorbije zomer is er namelijk hard gewerkt aan een nieuwe korfbalclub, namelijk KC Boomse.

Een nieuwe korfbalclub in Boom werd daar uit de klei gekneed en die begon meteen met een eerste thuismatch tegen Vos. Een heel sterk Vos, weliswaar. Een terechte en overtuigende overwinning voor de bezoekers maar dat belette de Boomkes niet om er nadien nog ne goeie op te drinken.

 

De voorbije zomer is er hard gewerkt aan een nieuwe korfbalclub, namelijk KC Boomse. Er is een competitieve ploeg van actieve korfballers, ex-korfballers en beginnende korfballers. Dus iedereen kan meespelen en je hoeft geen talent te zijn want ze nemen jou mee op sleeptouw.
De club blijft zoeken naar mensen die mee deze toffe sport willen beoefenen. Meer info via boomse@korfbal.be of Kris Ceulemans: 0478 24 51 57.

Het volledige artikel kan u vinden op: https://www.boom.be/file/download/7144/FF1826A5AD345875A79CD1081345F99F


Eerste wedstrijd Boomse KC 20 september 2020

Het voorbije weekend begon niet alleen het nieuwe korfbalseizoen maar het was ook feest in Boom. De voorbije zomer is er namelijk hard gewerkt aan een nieuwe korfbalclub, namelijk KC Boomse.

Een nieuwe korfbalclub in Boom werd daar uit de klei gekneed en die begon meteen met een eerste thuismatch tegen Vos. Een heel sterk Vos, weliswaar. Een terechte en overtuigende overwinning voor de bezoekers maar dat belette de Boomkes niet om er nadien nog ne goeie op te drinken.

 


Oproep nieuwe leden

We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden, zowel jeugd als volwassenen. Momenteel hebben we 1 seniorenploeg in competitie en worden er regelmatig recreatieve speelgelegenheden voorzien maar naar de toekomst toe hopen we door middel van nieuwe leden, extra (jeugd-)ploegen in competitie te brengen. Meer info vindt u hier.